Tietoa koulusta

Lahden kristillisen koulun opetussuunnitelma noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita. Erityisesti kristillisyyden kuvaus on tehty yhteistyössä kristillisten koulujen verkoston kanssa.

Lahden kristillinen koulu järjestää esiopetusta sekä Teinintiellä että Pääskynpesän päiväkodissa.

Lukuvuosi 2021-2022 alkaa 11.8.2021 ja päättyy 4.6.2022

– syysloma 25.-31.10.2021 (vk 43)
– joulujuhla 18.12.2021 (lauantai)
– joululoma 22.12.2021-9.1.2022
– talviloma 28.2.-6.3.2022 (vk 9)

Pääset lukemaan opetussuunnitelmiamme e-perusteet -sivustolle näiden linkkien kautta:

On huomattava, että lapset oppivat kristillisessä koulussa samat asiat kuin kunnallisessakin peruskoulussa. Sen lisäksi opetusta täydennetään kristilliseen maailmankatsomukseen liittyvällä aineksella. Asiasta mainitaan opetussuunnitelmassa seuraavasti: ”Erityiseen maailmankatsomukseen perustuvassa perusopetuksessa toiminnan, kasvatuksen ja opetuksen tulee noudattaa perusopetukselle asetettuja yleisiä kasvatustavoitteita ja opetukselle asetettuja tavoitteita. Opetuksessa noudatetaan näitä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita sitouttamatta oppilaita tiettyyn opetuksen taustalla olevaan maailmankatsomukseen taustalla olevaan arvo- tai kasvatusfilosofiseen näkemykseen. Poikkeamista ja painotuksista määrätään järjestämisluvassa ja valtioneuvoston asetuksessa.”

Koulun kristillisyys on apostoliseen uskontunnustukseen sitoutuvaa ja yleiskristillistä, eikä sitouta mihinkään maailmankatsomukseen tai tietyn kirkkokunnan mukaiseen tulkintaan Raamatusta.